Novice

NOVICE

Na strani 42 so prikazane novice od 493 do 504 (od skupaj 984)

PLAČE - Novosti v različici za J.S.
8.12.2015
Povzetek nekaterih novosti povezanih s programom PLAČE - J.S.
DAVČNE BLAGAJNE - Obvestilo v poslovnem prostoru
8.12.2015
Kot smo že zapisali v navodilih o davčnih blagajnah, mora biti poslovni prostor opremljen tudi s posebnim obvestilom. V nadaljevanju objavljamo povezavo.
Pričetek uporabe Fakturiranje Davčne blagajne in Android mBlagajna
7.12.2015
Obveščamo vas, da je uspešno zagnan sistem »Davčnih blagajn«, tako na klasičnem programu Fakturiranje (LiTe, Mini, Storitve), kot na Android mBlagajni. Do sredine decembra bo v sistem prenesena še Web aplikacija. Vsa navodila za uporabo so objavljena na naši spletni strani.
DAVČNE BLAGAJNE - Oddaja vloge in prevzem namenskega digitalnega potrdila
4.12.2015
Navodila za oddajo vloge in prevzem namenskega digitalnega potrdila
DAVČNE BLAGAJNE - Navodila
3.12.2015
Osvežili smo navodila 'Davčne blagajne - Programi' z navodili o aktivaciji davčne blagajne v Fakturiranju
PLAČE - JAVNI SEKTOR - KDPZ
1.12.2015
S plačo za november 2015 se spremeni lestvica premij KDPZ.
DAVČNE BLAGAJNE - Navodila (Interni akti)
20.11.2015
Dodali smo primere internih aktov FURS, ki so označeni z našim priporočenim številčenjem poslovnih prostorov in elektronskih naprav.
DAVČNE BLAGAJNE - Navodila
7.11.2015
Za vse uporabnike programov Fakturiranje (LT, Mini, Storitve) ter mBlagajna na tej strani objavljamo navodila za pričetek uporabe Davčnih blagajn. Navodila obsegajo splošni del informacij kaj davčne blagajne so, kdo je zavezanec za uporabo, kako bo zadeva delovala, kaj je potrebno zagotoviti pred pričetkom uporabe, kakšen tiskalnik potrebujete in še mnogo drugih koristnih informacij. Drugi del podaja informacije vezane na postopke, uporabo in delovanje...
Morda niste vedeli ...
5.11.2015
Na terenu še vedno opažamo uporabo starejših računalnikov z nameščenim operacijskim sistemom Windows XP. Glede na dejstvo, da je Microsoft že pred časom ukinil podporo za XP-je in se v praksi kaže vse več težav z njimi, priporočamo zamenjavo.
Kljub bombardiranju z vseh strani glede potrebe po ažurnem in kvalitetnem arhivu podatkov (za svoje podatke ste odgovorni izključno sami), se še vedno dokaj redno dogaja, da stranka ostane brez podatkov ali pa...
GLAVNA KNJIGA - Za uporabnike Dokumentnega sistema (Skeniranje)
5.11.2015
Uporabniki Dokumentnega sistema (Skeniranje) imate v programu Glavna knjiga v meniju 3.4.E. možnost nastavitve arhiva za DDV obrazce (Obrazec DDV-O, Knjiga PF, Knjiga IF), v meniju 3.4.D. za Rekapitulacijsko poročilo ter v meniju 3.4.F. za Poročilo o dobavah (76.a člen).
KNJIGA PREJETIH FAKTUR - Obveščanje uporabnika o zavrnjenih eRačunih
5.11.2015
V programu Knjiga prejetih faktur (za JS) je nadgrajeno obveščanje uporabnika o uspešno oz. neuspešno zavrnjenih eRačunih preko predala UJP. Po menjavi verzije in ob prvem povezovanju na ePredal UJP, bo program uskladil zavrnitve iz menija 1.1. in 1.9. Ob naslednjih povezavah na ePredal UJP bo prikazoval samo še ažurne statuse zavrnjenih eRačunov. Obvestil vas bo ali je bila zavrnitev, ki ste jo izvedli preko programa Knjiga prejetih faktur uspešno poslana...
OSNOVNA SREDSTVA - Uvedba črtne kode osnovnih sredstev pri inventuri
5.11.2015
Spremljanje poslovanja z osnovnimi sredstvi zahteva obdelavo velike količine informacij. Klasično poslovanje ne omogoča enostavnega reševanja problemov kot so spremembe nahajališč, odpadle številke, namerne zamenjave številk, ipd. Posledica tega je dolgotrajno ročno usklajevanje stanja in veliko število ljudi (ter porabljenega časa in denarja) za vsakoletni popis osnovnih sredstev.
Računalniško podprta rešitev evidentiranja in spremljanja inventurnega poslovanja s pomočjo črtne...