Novice

NOVICE

Na strani 56 so prikazane novice od 661 do 672 (od skupaj 984)

FAKTURIRANJE - Računi brez dobavnice
7.11.2012
V vseh verzijah Fakturiranja (tudi Fakturiranje storitev in Fakturiranje Lt) je na Računu brez dobavnice dodana nova funkcija. Ko vnašate "Datum odpošiljatve blaga/opravljene storitve", boste opazili poleg gumb "F3 Dat.Rač.". S pritiskom na ta gumb ali tipko F3 vam program skopira datum računa v prvo polje datuma opravljene storitve in s tem prihrani ročni vnos.
GLAVNA KNJIGA - Osvežene oblike opominov in izpisov IOP
7.11.2012
V programu Glavna knjiga (verzija minimalno datuma 8.11.2012) so osvežene oblike opominov in IOP-jev.. Nove oblike opominov (meni 7.2.2.1) in IOP (meni 7.2.1) lahko dobite s klikom na gumb »Osnovne nastavitve«. V primeru, da v meniju že obstajajo določene oblike izpisov, program nove oblike doda obstoječim. Stare oblike lahko nato enostavno pobrišete, če pa imate nastavljeno kakšno posebno obliko izpisa, pa jo seveda ohranite.
KNJIGA PROMETA - Uvoz knjižb iz Xls datoteke
7.11.2012
V aplikaciji Knjiga prometa (enostavno knjigovodstvo) je z novo verzijo omogočen uvoz knjižb iz Xls datoteke. Uvoz se nahaja v meniju 6.4.8.. Knjižbe se uvozijo kot bilančne knjižbe in se avtomatsko številčijo od zadnje vnesene knjižbe naprej.
GLAVNA KNJIGA - Evidenca Pavšalnega 8% DDV glede na datum plačila računa
7.11.2012
V verziji Glavne knjige z datumom 6.11.2012 ali novejše, je evidenca DDV-ja oz. izpis knjige prejetih računov dodelan tako, da se prejet račun s pavšalnim 8% davkom, v knjigo zabeleži z datumom plačila in ne več datumom prejema. V primeru delnega plačila, se račun v knjigo z datumom plačila zapiše v sorazmernem znesku plačila. Za podatke v Glavni knjigi posebej velja, da zadeva deluje, če je plačilo zabeleženo na isto »vezo«, kot račun. Vsi, ki...
KNJIGA PREJETIH FAKTUR - Evidenca Pavšalnega 8% DDV glede na datum plačila računa
7.11.2012
V verziji Knjige prejetih faktur z datumom 6.11.2012 ali novejše, je evidenca DDV-ja oz. izpis knjige prejetih računov dodelan tako, da se prejet račun s pavšalnim 8% davkom, v knjigo zabeleži z datumom plačila in ne več datumom prejema. V primeru delnega plačila, se račun v knjigo z datumom plačila zapiše v sorazmernem znesku plačila. Vsi, ki imate med prejetimi računi tudi račune pavšalistov, ste do sedaj plačila teh računov vodili bolj ali manj...
OSNOVNA SREDSTVA - Uvedba črtne kode osnovnih sredstev pri inventuri
7.11.2012
Spremljanje poslovanja z osnovnimi sredstvi zahteva obdelavo velike količine informacij. Klasično poslovanje ne omogoča enostavnega reševanja problemov kot so spremembe nahajališč, odpadle številke, namerne zamenjave številk, ipd. Posledica tega je dolgotrajno ročno usklajevanje stanja in veliko število ljudi (ter porabljenega časa in denarja) za vsakoletni popis osnovnih sredstev.
Računalniško podprta rešitev evidentiranja in spremljanja inventurnega poslovanja s pomočjo črtne...
FAKTURIRANJE - INVENTURA (Dodatna navodila)
7.11.2012
V nadaljevanju vam na primerih prikazujemo na kaj morate biti še posebej pozorni pri izdelavi inventure.
FAKTURIRANJE - INVENTURA
7.11.2012
Navodila za vnos, obračun ter knjiženje inventurnih razlik v programu Fakturiranje Windows
OSNOVNA SREDSTVA - Inventura
7.11.2012
Navodilo za kreiranje nastavljivih izpisov v programu Osnovna sredstva za potrebe Inventure osnovnih sredstev.
FAKTURIRANJE - Migracija trajnikov, predogled faktur
5.10.2012
V vseh različah programa FAKTURIRANJE je izdelana možnost migracije trajnikov na SEPA direktne bremenitve SDD. Dodelan je tudi predogled faktur.
VRTEC, ŠOLA - Trajniki/SDD
5.10.2012
Migracija trajnikov na SEPA direktne obremenitve SDD
GLAVNA KNJIGA - Nadgradnja programa zaradi Zakona o preprečevanju zamud pri plačilih
5.9.2012
V Ur.l. št. 57/2012 z dne 27.7.2012 je bil objavljen popravek Zakona o preprečevanju zamud pri plačilih (ZpreZP-1). Kot bistveno spremembo, ki vpliva na delovanje aplikacije Glavna knjiga oz. na pripravo Pobota za Ajpes, prinaša določilo, da dolžnik ni dolžan prijaviti denarne obveznosti v večstranski pobot, ki ni višja od 250 eurov.
Sprememba je bila urejena z verzijami s konca meseca avgusta. Istočano smo v aplikaciji Glavna knjiga, v primeru Pobota za Ajpes,...