O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Številčenje dokumentov v letu 2023

Informacija za nastavitev parametrov številčenja dokumentov v letu 2023

Večina aplikacij samodejno zazna novo koledarsko leto in vam ponudi ponastavitev parametra Trenutno leto in številčenje. Ob prvem zagonu programa v tekočem letu, vam program po vnosu uporabniškega imena in gesla prikaže obvestilo za nastavitev trenutnega leta za knjiženje dokumentov. V njem vam predlaga, da spremeni trenutno leto za knjiženje na 2023. V kolikor se za to ne odločite, vam podajamo informacijo za ročno nastavitev Trenutnega leta.

Program Knjiga prejetih faktur:  meni 6. Razni programi, 1.Parametri programa, nato na zavihku 2.Parametri programa popravite letnico pri parametru 52.Trenutno leto.
V meniju 1.1. Prejete fakture, na vnosu novega dokumenta lahko preko gumba »F1 svetuj«, izberete za katero leto naj vam program ponudi zaporedno številko, ali tekoče ali preteklo leto.

Program Blagajna: meni 6.Razno, 1.Parametri programa, zavihek Razno in nato popravite parameter 4.Trenutno leto.

Program Knjiga prometa: meni 6.Razno, 2.Parametri programa, zavihek 2.Parametri programa in parameter 1.Trenutno leto.


Program Potni nalogi: prvi potni nalog v letu 2023 pretipkate na številko 1.2023.

Program Materialno knjigovodstvo: meni 6.Razno, 1.Parametri programa, nato zavihek 2.Parametri programa in parameter številka 1.Trenutno leto.


V primeru, da dokumente že številčite po novem, lahko brez težav še vedno vnašate tudi dokumente preteklega leta, le številko in letnico dokumenta morate ročno pretipkati.

31.12.2022 07:40

natisni | na vrh