O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - Nekaj novosti od junija 2022

Opis sprememb in novosti v programih PLAČE in PLAČE-KADROVSKA.

1. V programu PLAČE in PLAČE-KADROVSKA je omogočeno začasno shranjevanje tekočega obračuna preko menija 1.1.C.3 in kasnejša vrnitev v obračun s pomočjo menija 1.1.C.4.
Omenjeno je zelo uporabno v primeru, da npr. vnašate v obračun regres, potem pride navodilo izplačevalca, da se najprej izplača plača in šele nato regres. Delno ali v celoti vnesen obračun regresa začasno shranite prek menija 1.1.C.3, nato po redni poti obračunate, izplačate in ažurirate plačo, v zadnjem koraku pa s pomočjo menija 1.1.C.4 vrnete predhodno začasno shranjen obračun regresa. Začasno shranjen obračun lahko ostane shranjen tudi daljše obdobje in nikakor to ni dejanski obračun, ki bi se mešal z ažuriranimi obračuni v meniju 1.9.

2. Prenovili smo vmesnik za oddajo različnih obrazcev (Rek-1, Rek-2, DDV-O, RP-O,…) v sistem eDavkov, ker je Microsoft dokončno umaknil brskalnik Internet Explorer. Nov vmesnik uporablja brskalnik Edge, ki ga OBVEZNO potrebujete na svojem računalniku, oz. je že del sistema Windows 10 ali 11. Sam protokol oddaje obrazcev se ni bistveno spremenil.
01.07.2022 10:25

natisni | na vrh