O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - prilagoditev noveli ZDoh-2Z

Opis sprememb na REK obrazcih skladno z novelo ZDoh-2Z.

V skladu z novelo ZDoh-2Z ter prilagojenim sistemom eDavkov za oddajo obrazca Rek-1 in Rek-1f smo v program PLAČE dodali naslednje novosti:
  • Seniorska olajšava: če je delavec dopolnil 70 let mu obračunate dodatno olajšavo in sicer preko potrditve menija 5.F.4 ali dotičnega delavca odprete in na zavihku »3. Ostalo«, kliknete na gumb »(F6) Ponovni izračun olajšav« in program bo delavcu zapisal dodatno olajšavo.
  • Olajšava za prostovoljno opravljanje zaščite: Na delavcu na zavihku »3. Ostalo« na desnem delu ekrana najdete nov parameter »Prostovoljno nepoklicno opravljanje zaščite«.
  • Davčna obravnava opcijskega nagrajevanja, novo polje B016a: program ima pri definiciji poročanja bonitet dodano opcijo za poročanje polja B016a. V primeru takega izplačila, se obrnite na Vasco podporo in bomo skupaj uredili ustrezne nastavitve.
  • Boniteta za uporabo službenega avtomobila na električni pogon: na zavihku »Boniteta-Avto« je potrebno znesek bonitete popraviti na 0,00 eurov ter vklopiti parameter »Osebno vozilo na električni pogon«.
06.05.2022 13:46

natisni | na vrh