O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Novo digitalno potrdilo za informacijske sisteme (UJP-B2B storitve, JS)

Proračunske uporabnike obveščamo, da si morajo najkasneje do 31.10.2021 pridobiti digitalno potrdilo za informacijske sisteme ali strežniško potrdilo za B2B storitve (prevzem eRačunov v programu Knjiga prejetih faktur, pošiljanje eRačunov v programu Fakturiranje, prevzem bančnega izpiska v Glavni knjigi).

Pri digitalnem potrdilu za informacijske sisteme in strežniškem potrdilu je imetnik potrdila institucija in ne fizična oseba/uporabnik, kot pri osebnem potrdilu/certifikatu, ki ga večina uporablja trenutno. Predlagamo, da s pomočjo svojih informatikov preverite obstoječa digitalna potrdila in si pravočasno naročite novo digitalno potrdilo za informacijske sisteme. Novo digitalno potrdilo je potrebno uvoziti na posamezni računalnik uporabnika v »windows certificate/personal«. Novo digitalno potrdilo za informacijske sisteme naročite preko Furs-a na ime institucije in ne na upravni enoti kot lahko osebna.

Proračunski uporabnik mora posledično vložiti tudi novo B2B vlogo na UJP, ki se glasi na digitalno potrdilo za informacijske sisteme. V programih, npr. Knjiga prejetih faktur, Fakturiranje, Glavna knjiga, ...,  ni potrebno urediti nobene zadeve.
Za vse dodatne informacije se obrnite na UJP.
07.09.2021 13:35

natisni | na vrh