O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
GLAVNA KNJIGA - JS - Možnost direktnega prenosa UJP izpiskov

V programu Glavna knjiga je na voljo možnost direktnega prenosa/uvoza UJP izpiskov s portala UJPnet. To pomeni, da vam ni več potrebno izpiske z UJPnet najprej izvoziti v lokalno mapo in šele nato uvoziti v program Glavna knjiga preko menija 1.A - Bančni izpiski.

Z gumbom "Dodaj izpiske iz UJP", le te preprosto prenesete v sam program.
Za to morate storiti sledeče:
  1. Uporabnik UJPnet portala mora imeti aktiviran dostop B2B (isti dostop kot ga potrebujete oz. ste ga morali aktivirati v primeru prejemanja ali izdajanja eRačunov)
  2. V meniju 8.7 - Skupni parametri programa, preverite naslednje nastavitve: Na zavihku "1. Podatki o podjetju" preverite/vnesite pravilen podatek o šifri proračunskega uporabnika, ki se nahaja v polju pod zaporedno številko 12. ’Šifra proračun.uporabnika’. Na zavihku "7. Predali za E-račune", morate imeti v polju ’1. Izbira ponudnika’ izbrano "2 - UJPnet".
Po uspešno urejenih nastavitvah, se v meniju 1.A - Bančni izpiski, pojavi gumb "Dodaj izpiske iz UJP". Ob kliku na gumb program vpraša po obdobju za katerega želite prenesti izpiske. Po potrditvi sledi vnos gesla in izbira certifikata za prijavo na UJPnet.

Po uspešni izbiri certifikata in vnosu gesla, se izpiski naložijo enako kot, če bi jih uvozili iz Xml datoteke.
Od tu dalje nadaljujejte z delom na enak način kot ste to počeli že do sedaj.

06.08.2018 17:56

natisni | na vrh