O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
ŠOLA, VRTEC - Uvedba novega obrazca UPN s QR kodo

Uvedba novega obrazca UPN s QR kodo - Obvezno testiranje izpisov.

Združenje bank Slovenije je pripravilo nov univerzalni plačilni nalog (v nadaljevanju: UPN) z dvodimenzionalno črtno kodo - QR, ki bo nadomestila vrstico OCR. Nov obrazec UPN s QR kodo bo zagotavljal pravilno in hitrejše procesiranje transakcij, saj le-ta vsebuje vse podatke iz obrazca, ki so pomembni za izvedbo transakcije.
Tehnologijo priprave novega obrazca in ustrezne QR kode smo že vključili v naše programe. Te dni smo opravljali testiranje izpisa QR kode pri podjetju Inadvertising d.o.o. in pred dnevi tudi dobili potrditev, da je ta ustrezna. Tako imajo programi  Šola, Vrtec in Obračun storitev že omogočeno pripravo testnih UPN obrazcev s QR kodo za namene testiranja s strani izdajateljev. V najkrajšem času lahko pričakujete nadgradnjo tudi v ostalih programih. Kdaj točno bo omogočeno testiranje in sama navodila za uvedbo in pripravo testnih UPN-QR obrazcev v ostalih programih bo objavljeno na naši spletni strani.
Kot že rečeno, mora pred pričetkom dejanske uporabe novih UPN obrazcev s QR kodo vsak izdajatelj teh obrazcev opraviti testiranje. Testiranje in vsa tehnična ter vsebinska navodila izdajatelji najdete na internetni strani www.upn-qr.si . Tu se je potrebno najprej registrirati za testiranje (direktna povezava na registracijo: www.upn-qr.si/sl/registracija-izdajatelja ). Po uspešni registraciji boste na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli ob registraciji prejeli »QR ID« (neke vrste uporabniško ime), geslo in dodatna navodila. Skladno s prejetimi navodili izpeljete testiranje.

Povezava: Navodilo za pripravo in testiranje Upn-QR v programih Šola, Vrtec, Obračun storitev.

22.06.2017 12:09

natisni | na vrh