O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Davčne blagajne (ZDavPR Zakon o davčnem potrjevanju računov)

Zadnji dan julija je bil v UL RS št. 57/2015 objavljen Zakon o davčnem potrejavnju računov (ZDavPR). Zakon je stopil v veljavo 1.8.2015 in bolj podrobne opisuje "davčne blagajne".

Zakon v 24. členu omogoča zavezancem izvajanje postopka potrjevanja računov od 1. decembra 2015 dalje, obvezna uporaba pa sledi od 2. januarja 2016. V mesecu dni mora finančno ministrstvo izdati pravilnik o davčnih blagajnah, ki bo določal tehnične podrobnosti potrjevanja računov.

Aplikacije Fakturiranje, Fakturiranje Storitve, Fakturiranje Mini  bodo pravočasno usklajene z veljavno zakonodajo. O vseh nadaljnjih novostih in aktivnostih s tega področja, vas bomo ažurno obveščali preko novic na naši spletni strani.

Jeseni bo trgu ponujena tudi mobilna davčna blagajna za telefone in tablice z operacijskim sistemom Android. Mobilna davčna blagajna bo delovala kot podaljšana roka aplikacije Fakturiranje (Win), za svoje delo pa bo potrebovala internetno povezavo za potrebe sinhronizacije podatkov in seveda fiskalizacijo računa. Aplikacija bo omogočala klasično prodajo z brezžičnim tiskanjem računov. Artikle, stranke, zaloge in ostale nastavitve pa bo črpala iz Fakturiranja, ki bo služil kot zaledna pisarna (back office) in baza podatkov.

05.08.2015 16:32

natisni | na vrh