O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
GLAVNA KNJIGA - Novosti v programu

Novosti v programu Glavna knjiga - DDV za leto 2008

Glede na dejstvo, da smo morali zaradi veljave novega Pravilnika o ZDDV v aplikaciji Glavna knjiga spremeniti in dodelati kar nekaj zadev, vas prosimo da si vsak teden osvežite verzijo in z razumevanjem sprejmete eventuelne napake, ki bi se zgodile pri programiranju novitet. Na menjavo verzije vas bo opozarjala tudi aplikacija sama. V trenutno zadnji verziji, ki je na voljo je na novo urejen segment knjiženja DDV-ja, torej operacija v knjiženju preko gumba F8-DDV.
Nared so tudi nove davčne knjige, ki jih najdete v menuju 3.Pregledi, 4.DDV, D.Nove davčne knjige. Pri tej spremembi smo se lotili tudi kozmetičnih popravkov pregleda na ekran, ker smatrano, da stari pregledi niso bili najboljši. V pregledih na ekran je dodana možnost iskanja po znesku, datumu, knjige na ekranu lahko poljubno sortirate, s klikom na vrstico se pokaže knjižba, s katero ste poknjižili dogodek. Ker davčne knjige zakonsko niso več obvezne, smo se držali priporočil, ki jih je izdala Zveza računovodij. Te knjige smo dopolnili, dodali smo osnove, da boste lahko tudi prekontrolirali svoje podatke. Upamo, da bomo s temi popravki pridobili na kvaliteti programa.
Toplo vam priporočamo, da pred knjiženjem dogodkov za leto 2008 zamenjate verzijo programa. Če pa ste slučajno že knjižili dogodke za leto 2008 s staro verzijo, pa tudi ne bo nič narobe. Pri knjigi izdanih racunov bo program vse knjižbe, ki se nanašajo na Obdavčen promet na podlagi 83 člena sam popravil na obdavčen promet 82 clena.
Obrazec DDV-O bo popravljen v roku nekaj dni, prav tako tudi knjiženje obrazca DDV-O ter Rekapitulacijsko poročilo.
09.01.2008 10:09

natisni | na vrh