O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Spremembe v programih po 1.7.2013 zaradi spremembe stopnje DDV


Na podlagi Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o izvrševanju proračunov RS za leto 2013 in 2014 (ZIPRS1314-A), objavljenem v Ur.l. št. 46/2013 dne 29.05.2013. so pripravljene ustrezne spremembe v aplikacijah. Spremembe so formirane tako, da boste nemoteno poslovali do vključno 30.06.2013 in v prihodnjem poslovanju, kot tudi v prehodnem obdobju, ko bo določen del dokumentov za preteklo obdobje in določen del za tekoče obdobje. Predpogoj za vse spremembe v programih je prevzem novih verzij, ki naj bodo obvezno datuma 26.06.2013 ali novejše. Priporočamo, da si po tem datumu verzije osvežujete tekoče glede na njihovo objavo oz. v Juliju vsaj enkrat tedensko.

Spremembe na posameznih programih so sledeče:

Blagajna: v odvisnosti od Datuma dokumenta bo program ponujal stopnjo DDV-ja. Popravljen je izpis KIF in KPF ter prenos v Glavno knjigo.

Drobni inventar: možnost vpisa nove davčne stopnje pri vnosu inventarja.

Glavna knjiga: v odvisnosti od Datuma dokumenta oz. obdobja bo program v knjiženju na zavihku DDV ponujal davčne stopnje. Dodana je možnost izbora "Stari DDV (20%, 8,5%)", da lahko v skladu z zakonodajo knjižite raćune v vseh obdobjih. Popravljen je izpis KIF in KPF ter obrazec DDV-O.

Honorarji (izplačila na podlagi REK-2): v šifrantu pri vnosu delavca možnost izbora "Davčni zavezanec" z novimi stopnjami in posledično ustrezen obračun pogodbe.

Knjiga prejetih faktur: glede na Datum dokumenta oz. Datum prevzema blaga/opravljene storitve, bo program ponujal stare ali nove davčne stopnje. Dodana je opcija "Stari DDV (20%, 8,5%)" za ročno korekturo stopnje davka. Popravljen je izpis KPF ter prenosa v Glavno knjigo.

Knjiga prometa: glede na Datum dokumenta bo program pri knjiženju ponujal davčne stopnje, dodana je možnost "Stari DDV (20%, 8,5%)" za ročni izbor stopnje davka. Popravljen je izpis KIF in KPF ter obrazec DDV-O.
24.06.2013 12:49

natisni | na vrh