O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
FAKTURIRANJE - Obračun Davka na Finančne storitve - dodelave


Tekom prejšnjega meseca je bil Obračun DFS malce prilagojen in dograjen v skladu z naknadno pridobljenimi informacijami in spoznanji.

V programu Fakturiranje je največja sprememba v tem, da je cena oz. vrednost storitve, ki je podvržena DFS, osnova za obračun DFS in se torej DFS izračuna v višini 6,5% od osnove, torej vrednosti storitve. Posledično so prilagojeni vsi izpisi na temo DFS, torej seznam neplačanih in plačanih računov (obveznost za DFS namreč nastane šele z dnem plačila), kot tudi sam obrazec DFS.

Za vse tiste, ki boste DFS šele potrebovali v sklopu programa Fakturiranje, pa kratka navodila za vklop. V meniju 6.6.2. -  Uporabniški parametri programa, vklopite parameter 46, nato se na artiklu določi ali se DFS zanj obračunava ali ne. Vsi izpisi, obrazec in izvoz Xml datoteke najdete v meniju 3.6.5. - Davek na finančne storitve.

Sprememba je nastala tudi pri prenosu računov v Glavno knjigo, kjer se v primeru računa podvrženega DFS, prenese samo evidenca za DFS, medtem ko se knjižba za davek DFS ne zgodi, ker se obračun DFS knjiži na mesečnem nivoju glede na plačila.
06.06.2013 17:10

natisni | na vrh