O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - JAVNI SEKTOR

Najnovejši popravki in dodelave programa PLAČE v skladu s sistemom plač v J.S.

Delovna uspešnost-povečan obseg:
Ministrstvo za javno upravo je že dne 27.06.2011 objavilo razlago glede obračuna dodatkov in delovne uspešnosti. Dilema je pri povečanem obsegu, saj razlaga veleva, da se mora obračunati in prikazati glede na procent realizacije dogovorjenega dela in sicer v celoti ne glede na prisotnost. V ta namen so dodani štirje novi VP-ji (171..174). Pod točke se vnese faktor za osnovo dogovorjenega povečanega obsega, pod procent pa se vnese procent opravljenega/doseženega dela v mesecu. Če to pogledamo skozi formulo bi izgledalo takole:
Del. uspešnost = Osnovna plača * faktor * procent opravljenega dela / 100.
Osnovna plača * faktor = dogovorjeni znesek za za celotno opravljeno delo v mesecu. Faktor 0,1 pomeni 10% osnovne plače za osnovo delovne uspešnosti.


Naj ob tem dodamo, da se ta delovna uspešnost všteva tudi v osnovo za nadomestila. Problem nastane v ustanovah, kjer se nadomestilo obračunava od tekoče plače. Če pogledamo primer: Imamo dva delavca, ki sta opravila enako dodatno delo kot povečan obseg, oba sta opravila 100% dogovorjenega dela. Prvi delavec je delal cel mesec, drugi pa pol meseca, ostalo polovico pa je prejemal nadomestilo (dopust, bolniška,..) Oba prejmeta cel znesek delovne uspešnosti na VP-ju delovna uspešnost, le da drugi prejme še enkrat polovico zneska delovne uspešnosti v samem nadomestilu. Torej klub enaki količini dela je delavec z nadomestilom prejel višjo plačo.

Ne pozabite: Vse popravke in spremembe prevzamete s prevzemom nove verzije programa in uvozom novih formul iz interneta v meniju 5.F.A.!
05.12.2011 16:48

natisni | na vrh