O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
ŠOLA – Novo šolsko leto 2011/12

ŠOLA - Kratko navodilo o nastopu novega šolskega leta (povezava z Lopolis)

Novo šolsko leto je pred vrati. Stare učence in novince je potrebno razporediti po razredih in to uskladiti tudi v programu ŠOLA.

S povezavo na Lopolis to naredimo na sledeči način:
   Najprej preverite če so v »Matičnem uradu« že uredili vse podatke otrok in uskladili na novo šolsko leto. Tu vas opozarjamo, da je smiselno, da so vneseni tudi starši otroka in eden od staršev izbran za plačnika. V tem primeru boste v skladu z zakonom o obligacijiskih razmerjih imeli položnice pravilno izstavljene na starša.
   Da bi osvežili matične podatke otrok v programu ŠOLA, najprej vstopite v LoPolis. Tam izberite modul »Banka«, odprl se vam bo program »ŠOLA« kjer v meniju 2.3.2 »Podatki Lopolis« naredite prenos. Postavite kljukico na “Prenesi delavce” in prenesli se vam bodo v program tudi razredniki posameznega razreda. V kolikor želite prenesti tudi skrbnike (starše), postavite kljukico tudi pri »Prenesi skrbnike«. Ostane še klik na F9, da dejansko prenesete podatke iz Lopolisa in ko so ti preneseni, osvežite še podatke v ŠOLA z F8 »Obnovi prehrano«
   Iz LoPolisa se prenašajo vsi aktivni otroci. Torej tudi novinci kateri še niso razporejeni v ustrezne razrede. Tako prenešenega otroka prepoznate po oznaki razreda označeni z “NO”. V kolikor so sodelavci novince že postavili v pravilni razred, se razred prenese s predpono “N” (N1A, N1B…). Pri prvem prenosu v naslednjem šolskem letu (torej po 01.09.2011), pa se ti razredi avtomatsko spremenijo v nazive ki veljajo za tekoče šolsko leto (recimo 1A, 1B…).

OPOZORILO: Če ste med letom vnesli katerega od otrok ročno, potem te osvežitve ne morete narediti, saj se bodo ti otroci povozili s tistimi, kateri so na isti šifri v LoPolisu!
25.08.2011 15:41

natisni | na vrh