O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Novosti pri zapiranju saldakontov v Glavni knjigi

Nekateri ste opazili, da so v vaših bazah Glavne knjige vklopljeni »novi saldakonti«.

Nekateri ste opazili, da so v vaših bazah Glavne knjige vklopljeni »novi saldakonti«. Vse baze bodo aktivirale nove saldakonte najkasneje po Zaključku leta 2010. Z novim načinom zapiranja se bomo znebili zapiranja brez veze, kar pa istočasno ne pomeni, da ročno zapiranje ne bo več mogoče. Nova filozofija zapiranja temelji na logiki, da program pri ročnem zapiranju v primeru, da dokument nima vpisane veze, samodejno generira unikatno vezo in v bistvu vsako zapiranje pomeni potemtakem zapiranje z vezo. To pomeni, da ne boste imeli več težav s stanjem konto kartic, ne težav z izpisi IOP-jev, izračunom opominov in obresti.
Naj poudarimo, da torej še vedno ostaja osnova zapiranja saldakontnih postavk, podatek o vezi in da se logika zapiranja z vezo seli tudi na ročna zapiranja, le da bo za te veze skrbel program in ne uporabnik. Prav tako je še vedno omogočeno zapiranje postavk direktno na knjiženju za primer plačil, ki zapira večje število odprtih računov.
Več o prehodu na novo zapiranje saldakontov in pravilih samega zapiranja si preberite na naši spletni strani www.piramida-lj.si, v rubriki Produkti, podrubriki Glavna knjiga objava 08.09.2010 ali v rubriki Novice, objava 08.09.2010.
09.03.2011 15:09

natisni | na vrh