O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
GLAVNA KNJIGA - Novosti pri zapiranju saldakontnih postavk

Predstavljamo vam nov način zapiranja saldakontov v Glavni knjigi.

Predstavljamo vam nov način zapiranja saldakontov v Glavni knjigi. Gre za povsem nov poseg v filozofijo zapiranja saldakontov. Z novim načinom zapiranja se boste znebili zapiranja brez veze, kar pa istočasno ne pomeni, da ročno zapiranje ne bo več mogoče. Nova filozofija zapiranja temelji na logiki, da program pri ročnem zapiranju v primeru, da dokument nima vpisane veze, samodejno generira unikatno vezo in v bistvu vsako zapiranje pomeni potemtakem zapiranje z vezo. To pa pomeni, da ne boste imeli več težav s stanjem konto kartic, ne težav z izpisi IOP-jev, izračunom opominov in obresti.
Prehod na nove saldakonte toplo priporočamo, ker je bilo do sedaj v praksi največ težav ravno zaradi neustrezno zaprtih knjižb. Naj poudarimo, da torej še vedno ostaja osnova zapiranja saldakontnih postavk, podatek o vezi in da se logika zapiranja z vezo seli tudi na ročna zapiranja, le da bo za te veze skrbel program in ne uporabnik. Prav tako je še vedno omogočeno zapiranje postavk direktno na knjiženju za primer plačil, ki zapira večje število odprtih računov.
Prehod je priporočljiv tudi za vse računovodske servise, ki imajo v ozadju svoje stranke vezane na spletno aplikacijo Vpogledi, ker pregledi in izpisi v tem primeru delujejo bistveno hitreje. Je pa potrebno osvežiti tudi verzijo Vpogledov.

Več o prehodu na novo zapiranje saldakontov in pravilih samega zapiranja si preberite na povezavi
Novosti pri zapiranju saldakontnih postavk
08.09.2010 10:33

natisni | na vrh