O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - JAVNI SEKTOR

Najnovejši popravki in dodelave programa PLAČE v skladu s sistemom plač v J.S.

Razlika do minimalne plače pojasnila:
V mesečniku Javni sektor - Julij 2010 je objavljena podrobnejša razlaga izračuna razlike do minimalne plače. Prva pomembna pojasnitev je, da se razlika do minimalne plače šteje v osnovo Z120. Program na ta način funkcionira že od Aprila 2010, če je vklopljen parameter BO14 (Razlika do minimalne plače gre v osnovo za nadomestila).
Drugo pomembno pojasnilo pa je v primeru zaposlitve delavca na več delovnih mestih. Delavec je upravičen do minimalne plače na vsakem delovnem mestu posebej v deležu zaposlitve. V praksi to pomeni naslednje: Če imamo delavca zaposlenega na dveh delovnih mestih: DM1=50% in DM2=50%, na prvem delovnem mestu mu razlika zaradi višine plače ne pripada, na drugem pa pripada, pomeni da je skupna plača iz naslova obeh delovnih mest višja kot bi bila, če bi se razlika obračunavala glede na skupen znesek obeh delovnih mest. Najnovejša verzija formul (5.F.A.) na spletu je že prilagojena tem obrazložitvam.
Parametra BO14 se ne potrebuje več, zato smo ga ukinili.

Pošiljanje e-pošte direktno iz programov (s POTRDILOM O BRANJU):
Glede na dejstvo, da se je v zadnjem času povečalo povpraševanje po storitvi, da pri poslani e-pošti pošiljatelj zahteva tudi POTRDILO O BRANJU, smo tej želji tudi ustregli. V menuju 8.E. si pod gumbom Nastavitve lahko vklopite parameter z imenom ZAHTEVAJ POTRDILO O BRANJU.

Popravljena lestvica plačnih razredov in lestvica KDPZ:
Uradni list RS št.59 z dne 23.07.2010: objavljena nova lestvica plačnih razredov, ki se velja od 01.07.2010.
Uradni list RS št.52 z dne 30.06.2010: objavljena nova lestvica KDPZ, ki velja od 01.07.2010. Za izračun novih premij KDPZ pri zaposlenih je potrebno pognati meni 2.B.4.
04.08.2010 14:54

natisni | na vrh