O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - JAVNI SEKTOR

Seznam najnovejših popravkov programa PLAČE v skladu z novim sistemom plač v J.S.

Dodan nov VP D071: Pod VP-167 in VP-168 sta dodana VP-ja za novi D071, ki je stopil v veljavo s 01.04.2009. Računata se na enak način kot D070, eden avtomatsko iz podatkov vnešenih pri delavcu na zavihku "Obračun" (Dp72, Dp74), drugi pa ročni vnos.

Avtomatski izračun ur rednega dela (U2): Do sedaj je program lahko avtomatično izračunal ure rednega dela glede na delavčev fond ur, vendar je v določenih primerih to lahko povzročalo težave, na primer ko je delavec sredi meseca končal delovno razmerje ter ni imel rednega dela. Program je avtomatično takemu delavcu do polnega fonda dodal ure v VP-2. Ker vedno več uporabnikov uporablja to funkcijo, smo za takšne primere dodali možnost, da se za izbranega delavca te ure ne izračunajo avtomatsko. Potrebno je le obkljukati parameter na zavihku "Obračun" v podatkih delavca (Db18).

J130 Avtorsko delo v okviru delovnega razmerja: Od 01.04.2009 Ajpes ne pozna več te vrste plačila. V uradnem listu od 20.02.2008 je ta vrsta prejemka označena kot ukinjena. To pomeni, da te vrste plačila ni možno poslati na ISPAP. V kolikor jo boste vseeno izplačali, predlagamo, da v vrstah plačil (5.3.) spremenite alfa šifro ali pa jo pobrišete. V drugem primeru se vrsta plačila ne bo poročala v ISPAP, znesek pa bo obračunan in izplačan. Informacije o tem zakaj je VP J130 ukinjena, pa žal nimamo. Zaradi možnih kasnejših zapletov predlagamo, da se ob morebitnem takšnem izplačilu za informacije obrnete na ustrezno ustanovo (Ministrstvo ali Ajpes).
30.04.2009 12:22

natisni | na vrh