O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - Nov sistem plač v JS od 08.2008 (03.09.2008)

Dodatne spremembe in novosti, ter pojasnila v zvezi z obračunom plač v JS

Neto osnova za sindikat: Prosimo, da vsi tisti, ki imate izračun članarin sindikata drugačen kot je nastavljen v splošnih formulah, pokličete, da vam popravimo izračun v skladu s potrebami.

Mesečna karta (avtomatski izračun, Vp-560): Formula je popravljena tako, da se v primeru praznika v mesecu prikaže en dan manj, obračuna pa se iz celotnega zneska mesečne vozovnice.

Poračun
: Na spletnih straneh MJU je navedeno sledeče tolmačenje (enako je tudi v uredbi o enotni metodologiji) v zvezi z delavkami na porodniškem dopustu, delavci z refundiranim nadomestilom ter delevci na neplačani odsotnosti. Delež razlike za odpravo nesorazmerja (Z113), ki je ugotovljen pri prehodu javnega uslužbenca v nov plačni sistem, pripada javnemu uslužbencu od maja 2008. Delež se poračuna za pripadajoče mesece (število pripadajocih mesecev x Z113) pri prvi plači, izračunani na osnovi določil ZSPJS.
Za mesece, ko je javni uslužbenec na porodniškem
dopustu, v neplačani in neopravičeni odsotnosti, ko je odstranjen z dela, ko čaka na delo in ko prejema refundirano nadomestilo med bolniško odsotnostjo, se delež za odpravo nesorazmerja ne izračuna in ne izplača. Delež za odpravo nesorazmerja v primeru bolniške odsotnosti v breme delodajalca pa se korigira s faktorjem bolniške odsotnosti in izplača.

Nadomestilo za lastno porabo: Pri delavcu je v spremenljivko DZ8 možno vnesti pavšalni znesek  nadomestila za lastno porabo
, ki se potem obračuna avtomatično vsak mesec.

Osnova - urna postavka za dodatke: Ker vas je kar nekaj mnenja, da bi se dodatki, za katere se vnašajo ure, morali izračunati iz normirane urne osnove (v primeru da se vnašajo dejanske ure) smo dodali to možnost. V meniju 1.3.Obračun obkljukate BO7 (Dodatke računaj iz preračunane normirane urne osnove), ponovite obračun in upoštevan bo željen način izračuna.

Normiranje ur: Popravljeno je normiranje ur v zavodih ki imajo zaposlene z različnimi fondi ur.


IN ŠE ENKRAT:
PROSIMO, DA SE PRED KLICEM VZDRŽEVALCA-SERVISERJA, PREVZAME ZADNJA VERZIJA PROGRAMA (različna je lahko samo številka verzije, in ne nujno tudi datum verzije), POŽENE 5.F.A. (brez kljukice na "Ali je to PRVA nastavitev..."), PONOVI OBRAČUN IN PREVERI, ČE NI MOREBITI SEDAJ VAŠA TEŽAVA ŽE REŠENA. ČE NI, POKLIČITE!
03.09.2008 22:19

natisni | na vrh