O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - Nekaj novosti v letu 2022

V programih PLAČE in PLAČE-KADROVSKA je na voljo nekaj novosti

1.
V programu PLAČE za JS je narejena možnost brisanja vseh podatkov posameznega delovnega mesta na delavcu. Brisanje podatkov DM na delavcu se nahaja v meniju 2.1, zavihek 2. Obračun, nato se postavite na DM, ki ga želite brisati in preko desnega klika na zavihek DM se pojavi potrditveno okno za brisanje. Prvega delovnega mesta ni mogoče pobrisati na tak način.


2.
Pri izdelavi obrazca eNdm je potrebno za delavce, ki imajo različen delovnik od splošnega (5 * 8 ur), določiti Posebni koledar. Lahko se nastavi vsakič sproti znotraj posameznega zahtevka in sicer na zavihku 3. Koledar.
Dolgoročno je bolj smoselno, da Posebni koledar določite znotraj šifranta Delovnih mest. V plačah za JS, kjer je uporaba delovnih mest obvezna, je v meniju 3.7 na voljo gumb »Alt-F2 Kopiraj«, s katerim lahko obstoječe delovno mesto kopirate in v novo DM vnesete ustrezno »Vrsta koledarja« in ga dodelite delavcu. Izberete opcijo »3-Posebni koledar (šifrant)« in v vrstici nižje »Posebni koledar« preko šifranta odprete ustrezen delovnik. Na enak način se podatke vnese v Delovna mesta tudi v bazah gospodarstva, podatek o delovnem mestu pa se na delavca vpiše v meniju 2.1, zavihek 1. Matični.
Če bo Posebni koledar vpisan na Delovno mesto delavca, bo program pri izračunu obrazca eNdm ta podatek že avtomatsko vpisal na zavihek 3. Posebni koledar in ustrezno izvedel preračun ur (Dejanski fond ur / Povpr. fond ur).


Za pridobitev opisanih novosti posodobite program PLAČE na zadnjo verzijo.

Če boste imeli kakršne koli težave nas pokličite in pomagali vam bomo.

Ostanite zdravi!
04.01.2022 10:20

natisni | na vrh