O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
VRTEC - Vnos odsotnosti za SEPTEMBER 2020

Pripravili smo vam navodila za vnos odsotnosti in obračun oskrbnin za SEPTEMBER 2020.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 27. 10. 2020 objavilo okrožninico 6030-1/2020/83 v kateri v drugi točki piše, da se v povezavi z zahtevki in obrazci pričakuje dodatna, posebna okrožnica.

Do tega trenutka sami te okrožnice nismo prejeli zato podajamo splošno navodilo za obračun oskrbnin.

Glede na situacijo v državi, kar se zadeva vrtcev in obračuna oskrbnin, jo lahko primerjamo z meseci JULIJ in AVGUST 2020. To pa pomeni da:
  • Staršu priznate zaprt vrtec v kolikor ima starš dokument iz katerega to tudi sledi. Zaprt vrtec vnesete v koledar zaprtega vrtca.
  • V kolikor starš takega dokumenta nima in otroka ni bilo v vrtec, otroku priznate redno odsotnost (če je ta bila glede na pravila vrtca pravilno, pravočasno sporočena) in jo vnesete v koledar redne odsotnosti (torej starš plača oskrbnino zmanjšano za redno odsotnost, občina pa plača v svojem deležu)
  • Od 26. 10. 2020 dalje pa velja, da se vsem otrokom prizna zaprt vrtec, razen tistim, ki so v vrtec prišli. Ker vrtec ni bil zaprt za vse otroke morate za čas, ko se otroku prizna zaprt vrtec to vnesti v koledar zaprtega vrtca. Za lažji in hitrejši vnos v koledar si lahko pomagate z MAJSKIMI navodili, kjer smo te možnosti opisali in napisali navodila. Navodila najdete na povezavi Navodila_Vrtec_Covid_2-6-2020.pdf.
Na vprašanje komu in kako boste zaračunali stroške izpada prihodkov/občinskega dela oskrbnine, vam žal ne znamo odgovoriti. Predvidevamo pa, da se bo ministrstvo o temu izjasnilo v okrožnici, ki se jo šele pričakuje. Bodo pa ti podatki, kot so tudi že bili za pretekle mesece, dostopni na izpisu za občine, v stolpcu “zaprt vrtec”.

!!! OPOZORILO: Vsi vrtci, ki mate posebne ugodnosti (dodatne popuste itd. in se ti prznavajo tudi za čas poletnih rezervacij in podobno) - v mislih imamo tiste vrtce, ki ste morali že marca nastavitve za obračun oskrbnin, za čas zaprtega vrtca, dodatno urejati - obvezno preverite obračune, oz. bodite tudi sedaj pozorni na te posebnosti, enako kot ste to morali biti že marca !!!


Če boste naleteli na težavo, nas pokličite in pomagali vam bomo.

Ostanite zdravi!
30.10.2020 11:10

natisni | na vrh