O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - J.S. - GOSPODARSTVO - Covid-19

Glede na dejstvo, da so na spletni strani eDavkov umaknili prvotno pojasnilo za poročanje Rek-1 po ZIUOOPE in ga nadomestili z novim, spremenjenim pojasnilom, Vas pozivamo in prosimo da ponovno preberete navodila za pravilen obračun in posledično poročanje Rek-1 po ZIUOOPE za mesec Junij.

Navodila si pred pričetkom dela temeljito preberite.

Za ogled in tisk navodil kliknite na povezavo:

Morebitni popravek REK-1 za plačo JUNIJ;

Na spletni strani eDavkov je bilo dne 5.6.2020 10:25 objavljeno navodilo »Poročanje podatkov na obračunu REK-1 po ZIUOOPE«. V program Plače je bila zadeve implementirana 18.6.2020 in smo bili vsi skupaj pripravljeni na nemoten obračun plač za mesec Junij.
Nato se je zgodilo … Na spletni strani eDavkov je dotično pojasnilo enostavno izginilo in so 19.6.2020 objavili novo, spremenjeno pojasnilo. Dodatna sprememba je pri poročanju polja 105 na Rek-1 obrazcu.

Vsi, ki ste sredi obračuna za mesec Junij, si enostavno samo osvežite verzijo programa Plače (verzija datuma 2.7.2020 ali novejša). Z novo verzijo se način dela oziroma način obračuna ne spremeni, se pa spremeni poročanje polja 105 na obrazcu Rek-1.

Uporabniki, ki ste Rek-1 za plačo Junij že oddali s »staro oziroma napačno« verzijo, morate na eDavke oddati popravek obrazca Rek-1. Po menjavi verzije greste v meni 1.5.2 (ukaz 1.3 Obračunavanje ni potreben) in oddate popravek Rek-1 z oznako »3 – Popravek do 60 dni (53. člen ZDavP) (P)«.
V primeru, da ste plače za mesec Junij že shranili/ažurirali, po uspešni menjavi verzije, popravek Rek-1 oddate iz menija 4.D.3. Tudi v tem primeru z oznako »(P).


Če boste boste potrebovali pomoč, nas pokličite in pomagali vam bomo.


Ostanite zdravi!
02.07.2020 13:18

natisni | na vrh