O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
FAKTURIRANJE - Sprememba davčnega potrjevanja računov - FURS

Zaradi spremembe pravil davčnega potrjevanja računov s strani FURS, je v verzijah programov Fakturiranje (tudi Fakuriranje Storitve in Fakturiranje LT) ustrezno usklajeno davčno potrjevanje.

Zaradi spremembe pravil davčnega potrjevanja računov s strani FURS (več si lahko preberete na sledeči povezavi v uradnih Vprašanjih in odgovorih FURS- vprašanje 315), je v verzijah programov Fakturiranje (tudi Fakuriranje Storitve in Fakturiranje LT) ustrezno usklajeno davčno potrjevanje.

Odslej bo program ne glede na izbiro plačila avtomatsko davčno potrdil vse račune, da bo zagotovljeno zahtevano zaporedno številčenje. Izjema ostaja v določenih programih le način plačila, ki NI predmet poročanja na FURS in s tem ne dobi ne FURS številke, ne ZOI kode. Sprememba velja le za uporabnike, ki imate vključeno davčno blagajno za velike račune (dobavnica/račun, račun brez dobavnice).

Verzija programa je že na voljo.

Ob tem velja opozorilo, da program avtomatsko ne bo davčno potrdil računov v obdobju od 8.1. do datuma menjave programa, ker bi lahko presegel zakonsko predpisan rok za davčno potrjevanje. Imate pa možnost obdelavo pognati na ukaz v meniju 6.8.9, v kolikor bi bilo to potrebno.

21.01.2019 21:56

natisni | na vrh