O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Digitalna potrdila SIGEN-CA, SIGOV-CA – instalacija novih korenskih digitalnih potrdil

Ministrstvo za javno upravo je z začetkom letošnjega leta pričelo z izdajanjem digitalnih potrdil SIGEN-CA in SIGOV-CA druge generacije. Druga generacija potrdil pomeni uporabo novejših tehnologij na področju uporabe in zaščite digitalnih potrdil.

Za ustrezno uporabo novih potrdil se zahteva nadgradnja oziroma zamenjava korenskih potrdil, ki so potrebna za pravilno identifikacijo in delovanje pri uporabi potrdil v raznih državnih in drugih portalih in aplikacijah (eDavki, Ajpes, DH-NET (Delavska hranilnica) itd,

To pomeni, da uporaba vašega digitalnega potrdila SIGENCA ali SIGOV-CA ne bo več mogoča, v kolikor ne boste namestili novih digitalnih korenskih potrdil.

Več na temo novosti digitalnih potrdil SIGEN-CA in SIGOV-CA je ministrstvo objavilo na spletni strani http://www.si-ca.si/.

Nova potrdila dobite na povezavi http://www.si-ca.si/podpisna_komponenta/korenski_potrdili.php, postopek in navodila za namestitev novih potrdil pa na naslovu:
POMEMBNO: Kljub temu, da se oddaja obrazcev in poročil izvaja direktno iz nekaterih aplikacij, se nastavitve in instalacija novih digitalnih korenskih potrdil ne izvaja v aplikacijah, ampak v Windows nastavitvah, oziroma v programu Internet explorer. To pomeni, da vam na naših telefonskih številkah, namenjenih podpori programom, na to temo žal ne bomo mogli pomagati. Svetujemo, da instalacijo naredite po zgornjih navodilih, oziroma se obrnete na vašo IT podporo, oziroma podporo pri uporabi državnih portalov (eDavki…).
25.07.2016 17:46

natisni | na vrh