O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
Opozorilo - VIRUSI !!!

Opozorilo o prisotnosti virusov in navodilo za arhiviranje podatkov.

Virusi in arhiviranje podatkov

V zadnjih dneh opažamo porast računalniških virusov. Predvsem takšnih, ki vse podatke na računalniku kriptirajo (kodirajo) in za ponovno aktivacijo oz. dostop do le-teh zahtevajo plačilo. V tej luči vas opozarjamo na pomembnost arhiviranja podatkov. Naj ob tem pripomnimo, da omenjeni virus zna kriptirati tudi »zip datoteke« (arhive) tako, da lahko tudi obstoječe arhive postanejo neuporabne.

Možnih rešitev za varen arhiv je več:
- Arhiviranje v oblak - Google Drive,
- Arhiviranje na USB ključke,
-
Arhiviranje na zunanje enote (diske), katere je možno odklopiti,
- Zaščita arhiva z geslom...

Strankam, katerih arhiv ne presega 100 MB priporočamo ročno arhiviranje v oblak-Google Drive oz. arhiv na USB ključ, ostali pa se posvetujte z vašimi informatiki. Arhiva se lahko zaščiti tudi z geslom, vendar s tem še ni zaščitena pred brisanjem. Arhiviranje v oblak je načeloma varnejše, ker za dostop do arhiva zahteva uporabniško ime in geslo.

Za arhiviranje na Google Drive je potrebno najprej odpreti Googlov račun v kolikor ga še nimate, nato v meniju »8.A. Arhiviranje podatkov vseh programov«, pod »Kopiranje v oblak« izberete Google Drive, vpišete Uporabniško ime ter Geslo za Googlov račun. Če označite še parameter »Enolično ime datoteke za arhiviranje«, se bodo ohranile na Google Drive-u tudi stare arhive, sicer ostane vedno samo zadnja. Brezplačni Google račun omogoča 15 GB prostega prostora.

05.02.2015 14:56

natisni | na vrh