O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
FAKTURIRANJE - Obračun davka na finančne storitve

V zadnjih verzijah programa je na voljo nastavitev in izpis davka na finančne storitve (DFS) po pravilniku iz Uradnega lista RS št. 7/2013 z dne 25.01.2013. Pred obračunom si obvezno zamenjajte verzijo programa.

V Fakturiranju je potrebno obračun davka na finančne storitve vklopiti v parametrih programa "6.6.2. - Uporabniški parametri programa" pod številko "46. Vklop davka na finančne storitve".
Po vklopu tega parametra in ponovnem zagonu programa, bo na voljo v šifrantu artiklov na prvem zavihku artikla možnost označbe artikla, za katerega naj se davek obračunava.


V primeru, da želite davek obračunati za nazaj, je mogoče tudi to. Označiti morate artikle pri katerih se DFS obračunava in nato pognati preračun v meniju "3.6.5.3. - Ponovni izračun davka na finančne storitve na obstoječih računih".

Davek na finančne storitve v Fakturiranju je na voljo v meniju "3.6.5. - Davek na finančne storitve". Na voljo sta dva izpisa in sicer 3.6.5.1. - Pregled izdanih računov z DFS, ki je "neuraden" in tako namenjen vaši evidenci, ter 3.6.5.2. - Pregled plačanih računov z DFS, ki je "uradni", saj v izpis DFS sodijo le plačani računi. Za pravilne izpise obračuna davka na finanćne storitve je potrebno dosledno uporabljati tudi knjiženje plačil. V istem meniju 3.6.5. je na voljo tudi oddaja na e-davke, pošiljanje po e-pošti in izpis obrazca.
08.05.2013 07:04

natisni | na vrh