O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
VRTEC, ŠOLA - Trajniki/SDD

Migracija trajnikov na SEPA direktne obremenitve SDD

Te dni ste javni zavodi, kateri ste do sedaj poslovali s trajniki oziroma direktnimi obremenitvami, prejeli odpoved pogodbe. Pogodbo je preklical UJP, ker se Zbirni center z dnem 31.12.2012 ukinja. To pomeni, da trajnikov po 01.01.2013 ne boste mogli več sprovajati na dosedanji način, ampak jih je potrebno migrirati na SDD.
Ker je UJP šele pred nekaj dnevi objavil potrebno dokumentacijo in ustrezne postopke, katere je potrebno v obdobju prehoda opraviti, nam do ukinitve Zbirnega centra ostaja zelo malo časa. Od podpisa nove pogodbe, do prvega pošiljanja po novem standardu lahko mine tudi mesec dni saj morajo v tem obdobju tako banke kot UJP in ne nazadnje tudi vi postoriti in urediti kar nekaj evidenc. Iz teh razlogov se pričakuje, da bo v naslednjih dneh nastal naval ustanov, ki bodo želele prehod izpeljati čim prej. Zato je smiselno, da novo pogodbo z UJP podpišete čim prej. Prav tako čim prej določite datum migracije.
Podpis nove pogodbe in začetek migracije še ne pomenita takojšnje ukinitve trajnikov. S trajniki boste lahko poslovali do 31.12., istočasno pa urejali podatke za nove SDD. Šele ko boste vse uredili, dokončno preidete na SDD. Nove strukture v programu še niso dodelane, pričakujete pa lahko, da bo  to urejeno v mesecu oktobru. Kdaj točno in kakšne novosti so nastale, boste lahko spremljali na naši spletni strani.
05.10.2012 12:33

natisni | na vrh