O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
KNJIGA PROMETA - Uvedba ZPreZP in ZDDV-1D

Oba sprejeta zakona imata za posledico tudi spremembe in dopolnitve v aplikaciji Knjiga prometa

Po novem bo tudi v aplikaciji Knjiga prometa možno izdelovati kompenzacije. Najdete jih v menuju 1.4.

Navodila za uporabo nove pridobitve so bolj ali manj enaka navodilom, ki veljajo za kompenzacije v aplikaciji Knjiga prejetih faktur. Ta navodila so napisana en sestavek pred tem.

Za potrebe evidenc plačil, zamud plačil, statusov obveznega pobota sta vam na voljo izpisa v menuju “2.7.Pregled neplačanih računov” in menuju “2.8.Izpis plačil po vrsti plačila”.
Eventuelne popravke davkov zaradi neplačila in neprijave v prvi obvezni pobot po zapadli valuti, boste predvidoma evidentirali na izvenbilančni šifri 27-Ostale terjatve, kjer si odprete novo podšifro. Obvezno jo morate označiti za evidenco DDV-ja, da boste lahko v knjižbo beležili spremembe in popravke za knjigo prejetih računov.

Na kakšen način se bo v davčnih evidencah označilo za kakšne vrste popravek gre še ni jasno, ker pravilnik o tem še ni bil sprejet.

Glede na to, da je zadeva nova, nejasna, nelogična, smo za vse nadaljne ideje in predloge na voljo, da s skupnimi močmi zadevo postavimo optimalno za nemoteno delovanje. Predloge zbiramo na naslovu info@piramida-lj.si ali preko telefona.
11.04.2011 10:20

natisni | na vrh