O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
GLAVNA KNJIGA - Branje izpiskov

Pred kratkim je bilo v meniju 1.B dodano novo branje izpiskov.

Iz bančnega sistema se lahko uvozijo izpiski v formatu TKDIS. V prihodnje bodo podprti tudi drugi, predvsem SEPA XML formati.
Prednosti prenovljenega uvoza izpiskov so, da se lahko uvažajo tako dnevni kot mesečni izpiski. V primeru uvoza za celoten mesec ali neko datumsko obdobje, program sam razbije promet za vsak dan posebej in izdela knjižbe kot da bi bil vsak izpisek knjižen ločeno.
Dodelana so tudi pravila za avtomatsko kontiranje in zapiranje knjižb v saldakontih. Kako natančno bo znal program samostojno kontirati je odvisno od tega kako ste izdelali pravila za kontiranje. Še pomembneje pa je, kako je izpolnjen plačilni nalog. Več podatkov na plačilnem nalogu zagotavlja točnejše kontiranje.
Priporočamo, da si v programih uredite avtomatske izdelave plačilnih nalogov.

Primer: V programu Plače si na prispevkih, kreditih in nalogih za nakazilo plače dopolnite priprave nalogov tako, da se bo v sklic v breme zapisal konto na katerega se izplačilo knjiži. V programu Prejetih faktur ali Glavna knjiga pri izdelavi plačilnih nalogov v sklic v breme navedite podatke kot ste jih zapisali pri knjiženju računa: konto, veza in po možnosti tudi šifra partnerja.

Za vsa dodatna navodila za uvoz izpiskov in kreiranje pravil za kontiranje se obrnite na vzdrževalca programske opreme.
07.09.2010 15:16

natisni | na vrh