O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - JAVNI SEKTOR

Najnovejši popravki in dodelave programa PLAČE v skladu z novim sistemom plač v J.S.

Dodatki tipa C se lahko vnašajo tudi v urah na teden:
Z vklopom parametra BO11-"Dodatki C se vnašajo v urah na teden (pri delavcu)" v meniju 1.3.-"Obračunavanje", se lahko v tabeli delavca na zavihku Obračun, ure potem vnašajo kot ure na teden namesto ure na mesec. Po vklopu parametra je obvezno potrebno pri vseh delavcih vse vnešene ure popraviti iz ure/mesec na ure/teden !!!
Torej imamo po novem naslednje možnosti vnosa ur (primer za C204):
♦ Ročni vnos ur v obračun: dejansko opravljene ure se vnaša direktno v VP-79 v meniju 1.2. Bruto se izračuna v VP-ju 79. Opozorilo: dejanskih ur ne sme biti več kot je ur rednega dela!
♦ Vnos ur/mesec v tabeli delavca na zavihku Obračun: pod DP38 se vnese ure na mesec, kot če bi delal ves mesec, v meniju 1.3 je parameter BO11 izklopljen. Bruto se izračuna v VP-ju 104, ure in bruto pa se še preračunata na delež prisotnosti.
♦ Vnos ur/teden v tabeli delavca na zavihku Obračun: pod DP38 se vnese ure na teden, kot če bi delal ves mesec, v meniju 1.3 je parameter BO11 vklopljen, vnesti je potrebno še parameter RE7–Število tednov v mesecu. Ta podatek je lahko 4,33 (povprečje) ali pa dejansko število tednov (brez zmanjšanja za čas počitnic, kot ga objavi ministrstvo za šolstvo). Ure rednega dela za čas počitnic se vnese v VP-3. Bruto dodatka se izračuna v VP-ju 104, ure in bruto pa se še preračunata na delež prisotnosti.
♦ Vnos vrednosti 999 v tabeli delavca na zavihku Obračun pod DP38: pomeni, da bo program vedno izračunal enako število ur dodatka, kot je vnešenih ur rednega dela. Zadeva je uporabna, kadar se dodatek izplača za vsako uro prisotnosti.

Ob tem zopet opozarjamo, da se del sprememb uveljavi s prevzemom nove verzije programa, del pa s prevzemom novih nastavitev podatkov za javne zavode (SPJS) v meniju 5.F.A.
04.11.2009 15:11

natisni | na vrh