O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - Novi obrazci za S.P. in LASTNIKE PODEJTIJ

Informacija v zvezi z oddajanjem novih obrazcev v sistem eDavki

Plače za S.P. – oddaja obrazca OPSVZ in obrazca OPSVL

   V Uradnem listu št. 126/2008 z dne 31.12.2008 je bil pod rubriko 5754 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o obrazcih za obračun prispevkov za socialno varnost. Gre za obračun prispevkov za nosilca dejavnosti (s.p.), obrazec OPSVZ in obračun prispevkov za lastnika zasebnega podjetja (podlaga zavarovanja 40), obrazec OPSVL. Pravilnik nalaga prvo oddajo spremenjenega obrazca z izplačilom plače za mesec januar 2009, torej z izplačilom v februarju 2009. Oddaja je mogoča le preko sistema eDavki.

So pa dne 02.02.2009 na spletni strani DURS-a objavili sledeč zapis:

Prestavljen rok za oddajo obračunov za januar 2009

Davčna uprava Republike Slovenije obvešča vse zavezance za oddajo obračunov za prispevke za socialno varnost – zasebnike (OPSVZ) in lastnike podjetij (OPSVL), da bo davčna uprava obračune za mesec januar 2009 izjemoma sprejemala do konca februarja 2009 (in ne samo do 15. februarja 2009, kakor predpisuje  zakonodaja). Eden od razlogov za podaljšanje roka je dejstvo, da imajo nekateri zavezanci težave z novostjo – obveznim elektronskim oddajanjem obračunov, drugi razlog pa je, da vse aplikacije za oddajo obračunov prek sistema eDavki niso stestirane. Prepričani smo, da bo s podaljšanjem roka za oddajo obračunov zavezancem dodatno olajšana prilagoditev na novo zakonsko zahtevo – obvezno oddajanje obračunov po elektronski poti prek sistema eDavki. Davčna uprava bo seveda vsem zavezancem za oddajo obračunov še naprej pomagala z informacijami in napotki.
Davčne zavezance obveščamo, da bodo posamezne aplikacije v sistemu eDavki vzpostavljene v  naslednjih predvidenih terminih: 6.2.2009 oddaja obračunov prispevkov za socialno varnost – zasebniki (OPSVZ) in 13.2.2009 oddaja obračunov prispevkov za socialno varnost – lastniki podjetij.
08.02.2009 18:18

natisni | na vrh