O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - Nov sistem plač v JS od 08.2008 (02.09.2008)

Dodatne spremembe in novosti, ter pojasnila v zvezi z obračunom plač v JS

Osnova za nadomestila: Čeprav v metodologiji piše, da se osnova za nadomestila računa po formuli: (osnovna plača za obračun + A040 + vsi dodatki tipa C) smo za nekatere dodatke tipa C prejeli navodilo ministrstva (za enkrat ministrstva za delo, družino in socialne zadeve), da naj se  določeni dodatki, ki se obračunavajo v urah, obračunajo samo za dejanske ure. To pomeni da teh dodatkov nebi smelo biti upoštevanih v urni osnovi za nadomestila. Ker pa smatramo, da se vsi dodatki, ki se vnašajo v dejanskih urah nebi smeli upoštevati v urni osnovi za nadomestila, smo tudi popravili formulo za izračun osnove za nadomestila. Ta se glasi po novem (osnovna plača za obračun+A040+C010+C020+C040+C050+C150). V kolikor bi vseeno želeli v osnovo zajeti vse dodatke tipa C, smo zaenkrat v meniju 1.3. pod spremenljivko BO6 dodali možnost, da se vključi prištejvanje vseh dodatkov tipa C v osnovo. Parameter bo ostal privzeto izklopljen in viden vsaj dokler ne bo natančnejših uradnih navodil ali tolmačenj.

Dodatki (C082..C224): Ker naj bi se tem dodatkom mesečno vnašale dejanske ure, smo vnos teh ur iz zavihka "Obračun" pri delavcu prestavili na vnos ur direktno v obračunske liste.

14, 15, 19 člen ZSPJS: Zaradi čim manjšega števila vnosov pri delavcu, je potrebno zaradi pravilnega izpisa glave obračunskega lista delavcem, ki imajo zmanjšanje ali povečanje po teh členih,
vnesti vsaj zneske pod DZ32, DZ33 ali DZ34, ter ustrezen plačni razred javnega uslužbenca za obračun! Ti zneski vplivajo samo na pravilen izpis glave obračunskih listov.

ŠE ENKRAT PROSIMO, DA SE PRED KLICEM VZDRŽEVALCA-SERVISERJA, PREVZAME ZADNJA VERZIJA PROGRAMA (različna je lahko samo številka verzije, in ne nujno tudi datum verzije), POŽENE 5.F.A. (brez kljukice na "Ali je to PRVA nastavitev..."), PONOVI OBRAČUN IN PREVERI, ČE NI MOREBITI SEDAJ VAŠA TEŽAVA ŽE REŠENA. ČE NI, POKLIČITE!
02.09.2008 20:58

natisni | na vrh